Bonaire
2 april 2025 - Kralendijk, Caribisch Nederland
De tweede dag van de ABC eilanden bezochten we Bonaire. We kwamen keurig op tijd aan maar hebben nog een half uur moeten wachten op vrijgave van het schip en de loopplanken vast te zetten. Maar toen konden we eindelijk aan onze mangrovebossen tocht beginnen. Eerst een flink stuk met een auto langs flamingo's (zoveel meer als in Curacao), wilde ezels en zoutvlaktes. Bij een strand aangekomen stonden alle benodigdheden al klaar en konden we beginnen. Met een gids en nog 7 kajakken gingen we al peddelend op weg. Wat een enorm leuke tour waarin je diep de mangrove in gaat en waar je uiteindelijk ook ging snorkelen. We hebben veel gezien zowel boven als onder water. Prachtige bomen, vissen, wieren, bloemen en vogels. Het was echt geweldig. Daarna weer terug naar de boot waar we zomaar echt eens honger hadden vanwege alle inspanning. Vanavond hebben we zoals gewoonlijk weer heerlijk gegeten en hebben we zelfs meegedaan aan een popquiz. We beginnen nu echt op doorgewinterde cruizereizgers te lijken. Morgen het laatste eilanden van de ABC eilanden en dat is Aruba. Voor zijn het dus eigenlijk de CBA eilanden. Tot morgen!!!
Rein & Frederique:5 april 2025Gaaf !